Home
HOME         video-index   zoek video   dvd-index   zoek dvd   bestelling verzenden  
lineindex  of terug naar HANDEL/NIJVERHEID/VERKEER

Titels gevonden in de rubriek DERDE WERELD :

 • SCHULDEN VAN DE 3de WERELD (2 DELEN)
 • SEPTEMBER WHEAT


 • Titel: SCHULDEN VAN DE 3de WERELD (2 DELEN)
  DEEL 1:------> Internationale banken, de Derde Wereld & Chili. Westerse banken als financiers van de Derde Wereld. Deze film gaat na wie het geld krijgt, wie niet en waarom. Het internationaal netwerk van financiers wordt uit de doeken gedaan en generaal Pinochet legt uit, met hulp van onder andere David Rockefeller, waarom het nieuwe Chili zo aantrekkelijk is als investering voor Westerse banken. DEEL 2:-----> Het Internationaal Monetair Fonds, Engeland & Jamaica. De organisatie en werkwijze van 's werelds meest invloedrijke financiële instelling, het IMF. Wie krijgt zijn goedkeuring en op welke voorwaarden? Engeland en Jamaica kennen het antwoord en deze film gaat op hun situatie in.
  (1982) kleur / 63 + 50 min.=113 minuten / Ludi Boeken / NL
  * Prijs: € 110.11 (= € 131.03 incl.btw) Bestelnummer : NFI-202  Titel: SEPTEMBER WHEAT
  'September Wheat' is een Amerikaanse term die betrekking heeft op graan, dat in de toekomst geleverd zal worden. De film is een uitvoerige documentaire over de enorme manipulaties die om financiële, politieke en militaire redenen met graan plaatsvinden. De Verenigde Staten spelen in dit spel de hoofdrol als grootste graanleverancier ter wereld. De film is verdeeld om zeven hoofdstukken en laat zien hoe respectievelijk boeren, wetenschapsmensen, handelaren, speculanten, producenten en politici met het graan omgaan.
  (1980) BRD- /kleur / 96 minuten / P. Krieg
  * Prijs: € 34.36 (= € 40.89 incl.btw) Bestelnummer : NFI-301


  ---»titellijst DERDE WERELD«--- of terug naar : HANDEL/NIJVERHEID/VERKEER  Serie : Beeld van Nederland.(Polygoon en NOS Journaals)

  DUENDE - Een film van Ramón Gieling

  Lees de recensie van Peter Delpeut over DUENDE.


  Zinvol nieuws & info

  email
  (C) 1992-2009 Mediaal
  Adres: Oldeberkopwerweg 21, 8389 TE Zandhuizen.
  Telefoon:(tijdens kantooruren) 0561-433460

  Postadres: Postbus 84, 8390 AB NOORDWOLDE

  Google